Важен е пътят не целта!

От новобранец на сезона до абитуриент

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Nikolai_Minkov_abiturient_2016_750x750_18.04.2016_1_446x446.jpg
Един от най-големите таланти на габровската баскетболна школа - Николай Минков, вече е абитуриент. Новината съобщи щастливата му баба Тотка Полякова, която изпрати и снимка със своя любим внук до редакцията. Дългогодишната шефка на габровската журналистическа гилдия в имейла си патриотично съобщава, че костюмът на Ники, купен от магазин във Лас В
Един от най-големите таланти на габровската баскетболна школа - Николай Минков, вече е абитуриент. Новината съобщи щастливата му баба Тотка Полякова, която изпрати и снимка със своя любим внук до редакцията. Дългогодишната шефка на габровската журналистическа гилдия в имейла си патриотично съобщава, че костюмът на Ники, купен от магазин във Лас Вегас, е Made in Bulgaria - на варненската фирма "Зара".

Николай Минков от лятото на 2012-та живее при майка си в Лас Вегас, където цяла ваканция тренира в частна школа, за да се бори за място в отбора (десет момчета за една позиция) на новото си школо. Напористият габровец не само се наложи в основната петица на своето Durango High Scool, но бе избран и за новобранец на сезона - като играч с най-много спечелени борби и пресечени пасове. И в Америка синът на габровския адвокат Георги Минков си остана пълен отличник, пианист е и в училищния джаз бенд. През 2013-та, коагто проведе камп в Габрово, тогавашният треньор на националния отбор на кадетите Петър Клечков, бе решил да пробва Минков в представителния ни тим, но той не успя да се върне в България за лятото.

Ники бе безспорният лидер на при момчетата до 14 години и кадетите на „Чардафон-Орловец“, с които в два последователни сезона - 2010-2011 и 2011-2012 г., спечели първото място в зона „Мизия“. Макар и с две години по-малък, през втория той записа и минути за юношите. През 2010-2011 години Минков навъртя 10-мача за 14-годишните момчета, в които вкара 263 точки, и 4 за кадетите - 47. През 2011-2012-та, когато кадетите спечелиха право за домакинска зона, той записа 80 точки в 4 мача.

Като реверанс към постигнатото от Николай изпълнителният директор на „Чардафон-Орловец“ Иван Господинов всеки сезон неизменно го картотекира в представителния тим на клуба - последно при юношите.
Към началото