БК “Чардафон-Орловец” вече е част от баскетболната академия на “Левски”

http://cha-o.info/uploads/news_imgs/Radoslav Panov Levski_321x446.jpg

В петък бе сключено първото извънстолично партньорство на Баскетболен клуб “Левски”-София с Баскетболен клуб “Чардафон-Орловец”-Габрово. На редовното общо събрание на габровския клуб бе избран управителен съвет с нов президент Радослав Пенов, изпълнителен директор на БК “Левски”-София. За читателите на вестник “100 вести” той бе любезен да сподели някои приоритети и съвместни идеи пред двата клуба.

- Г-н Пенов, в Габрово сте за едно ново начинание?
- Да. Познавам работата на клуба от предишни срещи и прояви, последната от които бе Празник на баскетбола “Христо Донков” в края на октомври. Надявам се като нов член на Управителния съвет и президент на БК “Чардафон-Орловец” - Габрово на бъдещи по-тесни контакти с перспектива, основани на финансова и организационна помощ от БК “Левски”.
- Кои ще са приоритетите на дейност?
- Първа и единствена цел е създаване на Детско-юношеска баскетболна школа в Габрово. Започва се от нулата. Първите стъпки са насочени изцяло към треньорите на клуба тук - методическото им обучение. Постепенно ще започне и работа с децата от вече съществуващите осем възрастови гарнитури. Ще се работи с наши специалисти по наша методика.
- Кой от вашите специалисти ще идва в Габрово?
- Това е Ивайло Рагуцов, директорът на нашата Детско-юношеска школа, бивш национален състезател. Усилията му ще бъдат насочени и към Габрово с посещения на място и в София, в нашите бази. Първият общ съвместен лагер се предвижда през януари в Габрово, когато е зимната ваканция на учениците. Тогава от София ще дойде и един наш отбор - момчета (12 г.).
- С кого работи академията на БК “Левски”?
- Тя работи основно с деца и групи (I - IV клас) от училищата в София. Представителните отбори на Детско-юношеската школа включват всички възрастови групи като се започне от мини-баскетбола (10 г.) и се стигне до юноши старша възраст (18 г.). Наистина при нас пирамидата на баскетбола е изградена. Ще се стремим да я изградим и в Габрово. Подписаният съвместен договор с БК “Чардафон-Орловец”- Габрово сложи едно ново начало. Това е първото партньорство на БК “Левски” извън столицата.
- Основната идея, с която започвате?
- Да се наберат деца от първи до четвърти клас, с които да се работи. Да се попълва съставът на Детско-юношеската школа (ДЮШ).
- Предстоящите възможности през календарната година?
- Ще се обърне внимание на организирани съвместни турнири, важен мотив за самите деца и запалване искрата в тях. Ще има възможности за съизмерване на майсторството в играта на по-големите и амбициите на по-малките деца.
Впечатленията ви от работата на клуба в Габрово?
Впечатленията са добри. Ние сме запознати със създаването и състоянието на отборите. Нещата тук са насочени в правилна посока. Показват го постигнатите резултати. С желание сме за бъдеще да обединим добрите намерения на Габрово и София за успех в съвместната работа.
- Напред с предприемчивост и оптимизъм ?
- Разбира се. Баскетболът си остава привлекателен спорт. Въпросът е да напълним залите. Да правим спортни празници, в които да участват и родителите. Да са живи и здрави те и малките баскетболисти. Другото ще го направим заедно.

3 коментара

 • Потребител
  5.188.211.21 2021-11-19 13:45:27.472623

  xY6bId <a href="http://idomstdeofzi.com/">idomstdeofzi</a>, [url=http://fmbsviohqngm.com/]fmbsviohqngm[/url], [link=http://jbbiihrwkghp.com/]jbbiihrwkghp[/link], http://vxiabkvpughx.com/

 • Потребител
  2.59.49.109 2021-12-03 23:25:06.032296

  <a href="https://doxycycline2022.top">generic doxycycline</a>

 • Потребител
  5.188.211.72 2022-01-26 08:05:27.635622

  Q8JYlg <a href="http://mxrtojitrokn.com/">mxrtojitrokn</a>, [url=http://lcoyntmfqoln.com/]lcoyntmfqoln[/url], [link=http://nqdejbgeamyh.com/]nqdejbgeamyh[/link], http://ywqysogizgjm.com/

Коментирай!

-->
Към началото