Важен е пътят не целта!

Техническият с отбор в НАЛБ

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/3-Nikolai Vutkov_08.06.2016_1_274x397.jpg
От есента габровският отбор в Националната аматьорска лига по баскетбол ще се състезава от името на Техническия университет. За това се договориха ректорът на висшето учебно заведение проф. Райчо Иларионов и изпълнителният директор на БК "Чардафон-Орловец" Иван Господинов.
От есента габровският отбор в Националната аматьорска лига по баскетбол ще се състезава от името на Техническия университет. За това се договориха ректорът на висшето учебно заведение проф. Райчо Иларионов и изпълнителният директор на БК "Чардафон-Орловец" Иван Господинов. Двете страни си сътрудничат от самото възстановяване на баскетбола в града през 2009 г. Преди две години дори имаше идея мъжкият тим в "А" група да носи името на ТУ, но по финансови причини тя не се реализира. Сега финансовата рамка за участие в НАЛБ е значително по-тясна, тъй като Лигата е на аматьорски начала и състезателите сами плащат таксите за организацията на мачовете.

"Технически университет"-Габрово в НАЛБ ще се води от играещия треньор Антонио Станков - бивш състезател на "Чардафон-Орловец", през настоящия сезон играл за видинския "Видабаскет". 185-сантиметровият гард регистрира 8.4 точки средно на мач, 1.5 асистенции и 3.4 борби, сочи статистиката на БФ "Баскетбол".

Мениджър на тима ще е дългогодишният треньор в клуба и преподавател в ТУ Николай Вътков, който е и в основата на възстановяването на БК "Чардафон-Орловец". Отборът ще ползва базата на висшето училище за своята подготовка, проф. Иларионов обаще да осигури нужната екипировка и да подпомогне организационно участието му в първенството.

Общо в НАЛБ членуват 51 отбора, 39 са от столицата. Шампионатът е разделен на зони, Габрово бе в основата на създаването на НАЛБ-Централна България - със солидното съдействие на Орлин Атанасов, родом от града, играещ сега за софийската "Политехника". Неговият тим, който острани "Чардафон-Орлове." на четвъртфиналите, тази неделя играе полуфинален плейоф срещу "Велико Търново". Другата двойка е "Перестройка" (Велико Търново) - "Ти Ес Ди Сървисиз" - Троян. Двата мача са съответно от 16.00 и 18.00 часа в спортна зала "Орловец" в Габрово.
Към началото