Важен е пътят не целта!

Владо събра 200 деца за баскетболния камп

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Vladimir Iskrov 2013_26.06.2016_1_297x446.jpg
200 деца, 50 от които от града-домакин, вече са се записали за Международния баскетболен камп (International Basketball Camp), който ще се проведе от 15 до 23 август в Габрово, съобщи вчера неговият организатор Владимир Искров.

200 деца, 50 от които от града-домакин, вече са се записали за Международния баскетболен камп (International Basketball Camp), който ще се проведе от 15 до 23 август в Габрово, съобщи вчера неговият организатор Владимир Искров. Той призна, че интересът към спортния лагер е надхвърлил очакванията му и е бил принуден да ангажира още един хотел, за да покрие очакванията на децата.
Баскетболен камп за втори път се провежда в Габрово. През 2013-то това направи тогавашният национален селекционер на кадетите и старши треньор на "Балкан" (Ботевград) Петър Клечков, а негов помощник бе центърът на "Лукойл Академик" Георги Давидов. Клечков, който сега е главен методист в БФ "Баскетбол" тогава успя да зарадва участниците със среща с голямата звезда на българския баскетбол по това време Тодор Стойков.


Звездно присъствие е обещал и Владо Искров. Да разкрие част от тайните на баскетбола е обещал Христо Захариев, който доскоро се подвизаваше в Италия, а през настоящия сезон стана шампион с "Лукойл-Академик". На кампа ще дойде и неговият мениджър Томазо Комелини. "100 вести" вече писа, че той е един от ръководителите на агенция Sigma Sports, която е партньор на International Basketball Camp. Вече са ясни италианските треньори, които ще работят с децата в Габрово. Това са Якопо Скуарчина от ПМС - една от най-добрите школи за подрастващи на Апенините. Тук ще е и опитният Сибелиус Дзанарди, с над 30 години стаж като треньор, в момента директор на баскетболна академия "Фиденца". Той е и главен треньор на набор 2002 в своя регион. Очакват се още специалисти от Австрая, Словакия и България. Владо не е загубил надежда да доведе в Габрово и треньор от най-силната баскетболна школа в света - тази на САЩ.
Тренировките ще са на откритите спортни площадки до шесто основно училище "Иван Вазов" и до блок "Дунав".
Паралелно с кампа в Габрово, чията цел е "разширяване на познанията на състезатели и треньори за баскетболната игра с помощта на утвърдени специалисти от Европа и САЩ", ще се проведат и финалите за определяне на шампиона на Националната аматьорска лига по баскетбол. Организаторите планират и мач между първенеца на НАЛБ и спечелилия златните медали в професионалната "А" група.
Пак по време на кампа в зала "Орловец" се се проведе и демонстративна среща по баскетбол за хора в инвалидни колички. Владо Искров, който с "Чардафон-Орловец" завоюва сребърните медали при юношите и бронзовите при младежите през сезон 203-2014 година, е треньор на водача в първенството за хора с увреждания - "София-Балкан".

Към началото