Важен е пътят не целта!

Две победи и загуба за „Чардафон“ през уикенда

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/CHAO-LOKO-28.JPG
Отборите на ОБК „Чардафон“ записаха две победи и една загуба в трите изиграни срещи от поредните кръгове на първенствата в „Б“ и „А“ група на Българската баскетболна лига при мъжете - зона Център.

Двубоите се състояха в плевенската зала „Балканстрой“.
Представителният тим на клуба, състезаващ се в „А“ група, не успя да сътвори изненада и записа загуба от лидера в групата „Бавни и яростни“. Плевенчани се наложиха с убедителното 71:45 и запазиха 100-процентовия си актив от победи от началото на сезона. Домакините взеха 10 точки аванс още след първата част (23:13), а във втората напълно убиха интригата. В нея момчетата на Антонио Станков успяха да отбележат само 2 точки и получиха нови 19. След като всичко вече беше загубено, след почивката габровските баскетболисти се представиха малко по-добре и не позволиха разликата в крайния резултат да стане двойна.
Двама играчи на „Чардафон“ записаха дабъл-дабъл в мача. Росен Йорданов отбеляза 10 точки и направи 11 борби, с 10 точки и 10 борби завърши Димитър Тодоров. За „Бавни и яростни“ Денислав Трифонов вкара 22 точки, а Георги Кръстев отчете 16 борби и 7 точки.
„Загуба от силен съперник, но в този мач не показахме никакво отношение. Играчите не изпълниха нещата, които тренирахме в седмицата преди мача - коментира треньорът Антонио Станков - Мисля, че проблемът в този отбор е липсата на увереност. От там идва слабият ни процент при стрелбата и асисистенциите. Ако бъдем по-уверени в действията си като отбор, както и индивидуално с топката и без нея, ще има огромна разлика в представянето ни. Тази седмица ще работим над тези неща, за да може в последните два мача преди да се обединим с регион Юг да запишем победи над отборите на „Чавдар“ (Троян) и „Локомотив“ (Горна Ораховица)“.
Как се прави показаха батковците, състезаващи се за отбора на „Чардафон“-Б, сред които е и самият Антонио Станков. Тимът на клуба записа шеста победа в „Б“ група на зона Център и продължава да оглавява временното класиране. „Чардафон“-Б се наложи над втория в подреждането „Предаторс“ (Плевен) със 79:64. Десислав Дончев и съотборниците му спечелиха първите три части, съответно с 24:16, 23:10 и 21:14. Само четвъртата отиде в актива на домакините - 11:24, но това нямаше как да компенсира пасива им.
40-годишният Петър Митков беше много близо до трипъл-дабъл и завърши мача с коефициент на ефективност 25. Той наниза 10 точки, направи 9 асистенции и овладя 13 топки под кошовете. Играещият треньор Антонио Станков реализира 21 точки за победата и направи 6 асистенции, с 16 точки и 7 борби завърши Станислав Петров.
„Бяхме в пълен състав, а когато сме в пълен състав смятам, че няма кой да ни победи в „Б“ група. Играем с много настроение и желание. Мисля, че този отбор може да победи и доста тимове от „А“ група, а очакваме към него да се включат и нови попълнения“, коментира Станков.
Победа в мъжката „Б“ група постигнаха и най-младите лъвчета на ОБК „Чардафон“, състезаващи се под името „Чардафон Кидс“. Кадетите на клуба се наложиха със 64:51 над „Б“ отбора на „Локомотив“ (Горна Оряховица). Габровският отбор спечели и четирите части - 16:10, 21:17, 15:14, 12:10. „Доволен съм от старанието и победата, тя беше важна за децата. Отново обаче показахме слаб процент успеваемост в стрелбата“, сподели след мача Антонио Станков. Действително процентът беше едва 31.3 - 21 попадения от 67 опита. За щастие, „железничарите“ бяха почти на същото ниво - 34.4 - 21/61. Разликата дойде от реализираните тройки - 8 срещу 3, и от наказателните удари - 14/18 срещу 6/17. 14 точки за победата реализира Боримир Алексиев, с 13 точки и 6 борби завърши капитанът Красимир Александров. С 10 овладени топки под кошовете се отчете Мартин Миланов.
Във временното класиране отборът на „Чардафон Кидс“ се изкачи на 4-та позиция с 9 точки, на една зад „Локомотив“-Б и „Предаторс“ и на три зад лидера „Чардафон“-Б.
Следващият турнир е в неделя в Горна Оряховица.

Към началото